Telefon: +36 1 266 8616

Mobil: +3620 9273039

1085 Budapest, Stáhly u. 15. Térkép

Arcplasztika

Tájékoztató az arc és nyak ránctalanító műtéteiről

Az arc és nyak bőrének öregedése, rugalmasságának elvesztése kifejezett ráncosodással járhat, ami esztétikai és pszichés panaszokat okozhat. A műtét célja a fiatalosabb, kellemesebb megjelenés visszaállítása

A műtét

A műtétet helyi érzéstelenítésben végezzük. A műtét hosszadalmas, gondos preparálást igényel, ezért nyugtató injekció adása szükséges. A metszés a halántéktájon a hajas fejbőr területén, a fül előtt, onnan visszakanyarodva a fül mögött és a tarkótájon ismét a hajas fejbőrön halad, többségében nem feltőnő helyen. A műtét lényege az arc- és nyak bőrének felpreparálás utáni megfeszítése, a felesleges petyhüdt bőr eltávolítása. A sebeket plasztikai varrattal zárjuk, szoros kötést helyezünk fel.

Szemöldök emelés

A beavatkozást helyi érzéstelenítéssel végezzük , a homlok hajas fejbőrén ejtjük a metszést.A homlok közepéig fölpreparáljuk a bőrt ezután a 2-3 cm szélességű bőrt eltávolítjuk és két rétegben összevarrjuk a sebet amit kötéssel zárunk. face1

Mini face-lift

A mini-face lifting localban vagy vénás sedatioban történik, a metszést a halánték tájon a hajas fejbőrön ejtjük a fül előtt, ezután visszakanyarodva többségében a fülcimpa mögött nem feltűnő helyen folytatjuk.. A bőr felpreparálás után a SMAS-t szintén felpreparáljuk és a felesleges fasciát eltávolítjuk és nem felszívódó öltésekkel fölrögzítjük.Ezt követően a felesleges petyhüdt bőrt kimetsszük. A seb zárás felszívódó vagy kivehető fonallal történik. Kompressziós kötést minimum 8 napig kell hordania.
Műtét utáni teendő:
Lásd ;arc plasztika.
A mini-face liftinget arc volumen augmentacióval és/vagy esetleg toka plasztikával vagy liposukcióval kombinálható.

toka1

Toka plasztika

A műtét localban vagy vénás sedatioban végezhető el .Bőrmetszést végzünk az áll alatti redőben, majd a bőrt felpreparáljuk és az alatta lévő zsírt eltávolítjuk.Szükségszerűen finomítani és fokozni lehet a kívánt hatást, például liposuctionnel. A sebet intracután bőrvarrattal zárjuk amit általában nyolc nap múlva távolítunk el. Műtét után három hétig kell viselni a kompressziós ruhát.

nyak1

Nyak plasztika

A műtét localban vagy vénás sedacióban történik.A metszés a fülcimpa előtt kezdődik majd a fül mögött folytatódik végül fül közép magasságában a tarkó irányában a hajas fejbőrön végződik.A bőr felpreparálása után a (platysma izmot haránt irányú metszést ejtjuk és a lateralis szélét hatra fel felé rögzítjük).A felesleges bőrt kimetsszük és a sebszéleket felszívódó vagy kivehető öltésekkel zárjuk.A nyakplasztika liposukcióval kombinálható. Kompressziós ruhát 8 napig kell viselni.

Silhouette-lifting

A közép arc felemelését szintén helyi érzéstelenítéssel végezzük.A halántékon, a hajas fejbőrön egy kisebb metszést ejtünk melyen keresztül behelyezzük a szálakat a bőr mélyebb rétegeibe, majd megfelelő irányba, erővel megfeszítjük azokat.A kívánt eredmény elérése után a halánték izom rostos bőréhez rögzítjük.
Ez, a fonalakra felszívódó kónuszokhoz kötve , a bőr mélyebb rétegeiben megkapaszkoik és a körülölelő kötőszövetekben rostokat épít ki . A szálak mentén kialakuló erős kötőszöveti rost képződés egy stabil rögzítést eredményez.
Ezt a technikát érdemes más eljárásokkal is kombinálni (hyaluronsavas feltöltés) mivel az említett eljárás a mély ráncokat nem szünteti meg csak enyhíti azokat.
silhuette soft

Silhouette soft

Helyi érzéstelenítésben történik bőr metszés nélkül, ami kifejezetten a ‘cheek’ azaz az orca felemelésére kitalált eljárás. Ezt is ajánlott botoxxal kombinálni.Általánosságban , egy-másfél évig tartós az eredmény.
( A fonalak és kónuszok polylactic és glycolic savból készülnek teljesen felszívódó, és kónuszok két irányúak.)
Műtét utáni teendők .

A műtét nagy felületet érint, ezért ott duzzanat, elszíneződés keletkezhet, amire Önnek fel kell készülni. A szem esetleges duzzanata miatt szemcsepp használata, borogatás szükséges.

A műtét után megfigyelési időt követően a beteget kísérővel hazabocsátjuk. Az otthoni ápolás megszervezése, az utasítások betartása a páciensre hárul.

Lehetséges szövődmények

Valamely beavatkozás szövődménymentességét egy orvos sem garantálhatja. Az orvosi beavatkozás szövődményei: utóvérzés, gyulladás azonban – hála az orvostudomány fejlődésének – egyre ritkábbak, előfordulásuk esetén kezelhetők. Az arc- és nyakplasztika speciális, ritka szövődménye, hogy a preparáláskor ideget érinthet a mőszer, ezért átmenetileg mőködési zavar lehet az arc mimikai izmaiban. A legsúlyosabb szövődmény az arcideg végleges sérülése, aminek féloldali arcbénulás a következménye. Sebgyógyulási zavar ritkán fordul elő. Amennyiben mégis, ez általában a kevésbé feltőnő, fül mögötti területen jelentkezhet sebszétválás, esetleg túlsarjadt heg formájában.

Gyógyulási kilátások

A műtét során esetlegesen kialakult bevérzés általában 1-2 hét alatt felszívódik. A szorító kötést 1 hét után távolítjuk el, a varratokat 2 hét múlva. Az arc a kívánt eredményt csak 6 hét múlva fogja mutatni. Sajnos az évek múlásával a ráncosodás ritkán, kisebb mértékben újra kialakulhat, de ez szerencsére hosszú időt vesz igénybe.

ellőtte

ellőtte

utána

utána